S5 vagy Note 3 nagyságú kijelezőnek pont elég a fullHD felbontás. Szerintem műszakilag és olvashatóság szempontjából semmi értelme nagyobbnak. Inkább kára van az akku fogyasztásban, vagy ahogy Limahl írta lagolni fog.
Ez utóbbi persze egyúttal az Android közmondásosan gyenge optimalizálása miatt is lehet.
Szóval a Note 3 386 PPI-je nekem bőven elég, a legközelebbről nézve se pixelesek a legkisebb betűk sem.
A Note 4 nyilván már nagyobb felbontású lesz, mert ugye ez a trend, de már legalább a 805-ös procival.
Másik kérdés a skálázhatóság. Azt mondják egyelőre a Windows se nagyon tud mit kezdeni az 1920x1200-nál nagyobb felbontással, hogy az olvashatóság is megfelelő legyen.
Egyszer volt nálam egy ilyen "retinás" kínai tablet, de nem igazán nyűgözött le mondjuk az Opera Mini vékonyka címsora. Amire emlékszem. És az még legalább 10"-os volt.
Az IP67-hez csak annyit tennék hozzá, hogy hogyne, nagyon jó lenne. De akkor találjanak ki valami jobb megoldást, mint pl. az S5 gumidugó az USB csatlakozóra, mert ez tönkrevágja az egészet.
Azért tölteni elég sűrűn kell, és én rühelleném ilyenkor állandóan óvatosan nyitogatni, meg ott lifegne mellette közben a dugó. Plusz azt mondják elég könnyen kiszakad.
Habár volt az SE C702-ben is gumidugó, és egy jó ideig meg is volt.

Vagy akkor ne is legyen gumidugó, de az sem az igazi, mert az érintkező közvetlenül érintkezhet a vízzel, még ha akár legyen aranyozott is.