Samsung Galaxy S5

Samsung márkájú készülékek témái
reddoors
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: Huawei MATE 9
Nem: Férfi
Has thanked: 16 times
Been thanked: 550 times

Re: Samsung Galaxy S5

Hozzászólás Szerző: reddoors »

Macika írta:
tnorbi írta:OFF: Tegnap én is megnéztem ezt a csodakijelzős G3-at... Mellétettem a Note-ot, és hát nem ájultam el. Semmi különbséget nem éreztem... Lehet, hogy nagyítót kellett volna vinnem? :weird:
A G3 fényképezőgépe és a lézeres autofókusza jobb, mint bármelyik eddig mobilkészüléké.
Ebben nem lehet vita.
Sajnos azonban - mint minden elsőnek bevezetett technikai újítás - az UHD kijelző is agyonvágja a készüléket a nagy fogyasztása miatt.
Emiatt a második, harmadik gyártó már tud tanulni az első óhatatlan hibáiból.
Az LG mindig is újító kedvű volt, gondoljon mindenki az első 2magos készülékre vagy az első (és szinte egyetlen) sztereo fényképezőgéppel és kijelzővel felszerelt mobilra.

A brutális kijelzőfelbontás egészséges szemű ember számára nem jelent már semmit, hiszen már a FHD is azon határ felett van, amit az ember szabad szemmel képes pixelenként érzékelni (természetesen a rövidlátók közelről látják a pixeleket, ezért írtam az egészséges szemet). Ennek ellenére borítékolható, hogy tovább fognak folyni a fejlesztések a még nagyobb felbontás felé. Pedig már most tudható, hogy teljesen értelmetlen.

Az S5 mindenből a ma legjobbat tartalmazza, kivéve a kamerát és az élességállítást, abból van picivel jobb. Összességében azonban mégis a legjobb ma kapható okostelefon.
Persze minden nézőpont kérdése , én ezt nem így látom :) . Nem is tudom milyen óriási és nemvárt fordulat kellene bekövetkezzen az életemben , hogy S5 vásárlásra adjam a fejem. :lol: :lol: :lol: Mondjuk, ha jól belegondolok azért lenne , pl. Ha egy 20-on éves hosszú combú , közepes mellű vörös csaj bekopogna az ajtómon egy tele sporttáska pénzzel , és megkérne , hogy vegyem el költözzek vele Hawaii szigetekre elkölteni a pénzt na és élvezni az egyéb természet adta dolgokat. :lol: :lol: :lol:
Huawei MATE 9 Android 7
Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Hozzászólás Szerző: Segal »

Macika írta:
tnorbi írta:OFF: Tegnap én is megnéztem ezt a csodakijelzős G3-at... Mellétettem a Note-ot, és hát nem ájultam el. Semmi különbséget nem éreztem... Lehet, hogy nagyítót kellett volna vinnem? :weird:
A G3 fényképezőgépe és a lézeres autofókusza jobb, mint bármelyik eddig mobilkészüléké.
Ebben nem lehet vita.
Sajnos azonban - mint minden elsőnek bevezetett technikai újítás - az UHD kijelző is agyonvágja a készüléket a nagy fogyasztása miatt.
Az LG mindig is újító kedvű volt, gondoljon mindenki az első 2magos készülékre vagy az első (és szinte egyetlen) sztereo fényképezőgéppel és kijelzővel felszerelt mobilra.

A brutális kijelzőfelbontás egészséges szemű ember számára nem jelent már semmit, hiszen már a FHD is azon határ felett van, amit az ember szabad szemmel képes pixelenként érzékelni (természetesen a rövidlátók közelről látják a pixeleket, ezért írtam az egészséges szemet). Ennek ellenére borítékolható, hogy tovább fognak folyni a fejlesztések a még nagyobb felbontás felé. Pedig már most tudható, hogy teljesen értelmetlen.

Az S5 mindenből a ma legjobbat tartalmazza, kivéve a kamerát és az élességállítást, abból van picivel jobb. Összességében azonban mégis a legjobb ma kapható okostelefon.
QHD kijelzo kerult a g3ba az UHD a kovetkezo lepcso lesz.
Limahl
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Samsung galaxy s7 edge
Has thanked: 264 times
Been thanked: 1859 times

Hozzászólás Szerző: Limahl »

reddoors írta:
Macika írta:
Ebben nem lehet vita.

Persze minden nézőpont kérdése , én ezt nem így látom :) . Nem is tudom milyen óriási és nemvárt fordulat kellene bekövetkezzen az életemben , hogy S5 vásárlásra adjam a fejem. :lol: :lol: :lol: Mondjuk, ha jól belegondolok azért lenne , pl. Ha egy 20-on éves hosszú combú , közepes mellű vörös csaj bekopogna az ajtómon egy tele sporttáska pénzzel , és megkérne , hogy vegyem el költözzek vele Hawaii szigetekre elkölteni a pénzt na és élvezni az egyéb természet adta dolgokat. :lol: :lol: :lol:
hidd el,lg t akertam,tudja mindenki,sose tagadtamde probáltam g3 ,meg s5 is,g3 mat kijelzö megöli,nem szabadott volna igy kiadni,805 el,de ezzel ne,sok helyen ,görgetés,stb stb,lassul,akad,nem jó,s5 nél minden rendben,semmivel nem sikerült még megingatnom.kinézet dönthetett volna 1 dül,g3 mellet,mert samué pocsék gagyi ahoz képest,de nem aszépség döntött.fényképező nekem jó itt is ott is, jobb az s5 mégha most megköveznek is,nem is kicsit,sajna,erösebb verzája meg g3 nak nálunk sose lesz,maradt s5,
Samsung galaxy s7 edge
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

reddoors írta:Persze minden nézőpont kérdése , én ezt nem így látom :) . Nem is tudom milyen óriási és nemvárt fordulat kellene bekövetkezzen az életemben , hogy S5 vásárlásra adjam a fejem. :lol: :lol: :lol: Mondjuk, ha jól belegondolok azért lenne , pl. Ha egy 20-on éves hosszú combú , közepes mellű vörös csaj bekopogna az ajtómon egy tele sporttáska pénzzel , és megkérne , hogy vegyem el költözzek vele Hawaii szigetekre elkölteni a pénzt na és élvezni az egyéb természet adta dolgokat. :lol: :lol: :lol:
:D

Nem, venni én sem vennék, de csak mert van Note3-asom.

Az IP67 viszont RENGETEGET nyom a latban az én értékrendem szerint. RENGETEG készüléket hoznak hozzám javítani (legalább megpróbálni), ami beázott. Van úgy, hogy csak kerékpáron kapta el az eső a tulajdonosát és a nejlonkabát alatt megizzadt, és az izzadság csapódott le a készülék belsejében, az eredmény ugyanaz. :(

Ahogy lassan a többi gyártó is IP67-es szabványú készüléket hoz majd forgalomba, akkor újra mást kell kitalálni újításként a készülékbe (REMÉLEM nem az UHD kijelzőt!), amivel egyedi, amivel első lehet egy gyártó.

Szóval számomra ez az IP67 fejlesztés igen régóta az első olyan a mobilokban, aminek IGEN SOK értelmét látom.

A rövidesen megjelenő Note4-ben is benne lesz remélhetőleg ez az újítás, ettől teszem függővé a beszerzését.
Igaz, utoljára a 7110-es Nokiám ázott be, az meg már volt úgy 13 éve, de az ördög sosem alszik...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Limahl
6. szint
6. szint

ja és aksi időt,kihagytam az is fontos volt nálam,sokkal,nem kicsit hanem nagyon sokkal,jobb az s5 -é,ami megint g3 kijelzője ellen szol,ezt a kijelzöt nem kellet volna nekik,akkor már g3 mam lenne.
ja és az 1 ső telom,amiben tökéletesen meg vagyok elégedve,zenével,mind hangerő,min minden,mindenféle mok nélkül eszméletlen szépen,és hangosan szól. :D
Samsung galaxy s7 edge
Lemon
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Note 3 [XXUDMJ7]
Has thanked: 1 time
Been thanked: 17 times

Hozzászólás Szerző: Lemon »

S5 vagy Note 3 nagyságú kijelezőnek pont elég a fullHD felbontás. Szerintem műszakilag és olvashatóság szempontjából semmi értelme nagyobbnak. Inkább kára van az akku fogyasztásban, vagy ahogy Limahl írta lagolni fog.
Ez utóbbi persze egyúttal az Android közmondásosan gyenge optimalizálása miatt is lehet.
Szóval a Note 3 386 PPI-je nekem bőven elég, a legközelebbről nézve se pixelesek a legkisebb betűk sem.
A Note 4 nyilván már nagyobb felbontású lesz, mert ugye ez a trend, de már legalább a 805-ös procival.
Másik kérdés a skálázhatóság. Azt mondják egyelőre a Windows se nagyon tud mit kezdeni az 1920x1200-nál nagyobb felbontással, hogy az olvashatóság is megfelelő legyen.
Egyszer volt nálam egy ilyen "retinás" kínai tablet, de nem igazán nyűgözött le mondjuk az Opera Mini vékonyka címsora. Amire emlékszem. És az még legalább 10"-os volt.

Az IP67-hez csak annyit tennék hozzá, hogy hogyne, nagyon jó lenne. De akkor találjanak ki valami jobb megoldást, mint pl. az S5 gumidugó az USB csatlakozóra, mert ez tönkrevágja az egészet.
Azért tölteni elég sűrűn kell, és én rühelleném ilyenkor állandóan óvatosan nyitogatni, meg ott lifegne mellette közben a dugó. Plusz azt mondják elég könnyen kiszakad.
Habár volt az SE C702-ben is gumidugó, és egy jó ideig meg is volt. :lol:
Vagy akkor ne is legyen gumidugó, de az sem az igazi, mert az érintkező közvetlenül érintkezhet a vízzel, még ha akár legyen aranyozott is. :hmm:
Limahl
6. szint
6. szint

Lemon írta:S5 vagy Note 3 nagyságú kijelezőnek pont elég a fullHD felbontás. Szerintem műszakilag és olvashatóság szempontjából semmi értelme nagyobbnak. Inkább kára van az akku fogyasztásban, vagy ahogy Limahl írta lagolni fog.
Ez utóbbi persze egyúttal az Android közmondásosan gyenge optimalizálása miatt is lehet.
Szóval a Note 3 386 PPI-je nekem bőven elég, a legközelebbről nézve se pixelesek a legkisebb betűk sem.
A Note 4 nyilván már nagyobb felbontású lesz, mert ugye ez a trend, de már legalább a 805-ös procival.
Másik kérdés a skálázhatóság. Azt mondják egyelőre a Windows se nagyon tud mit kezdeni az 1920x1200-nál nagyobb felbontással, hogy az olvashatóság is megfelelő legyen.
Egyszer volt nálam egy ilyen "retinás" kínai tablet, de nem igazán nyűgözött le mondjuk az Opera Mini vékonyka címsora. Amire emlékszem. És az még legalább 10"-os volt.

Az IP67-hez csak annyit tennék hozzá, hogy hogyne, nagyon jó lenne. De akkor találjanak ki valami jobb megoldást, mint pl. az S5 gumidugó az USB csatlakozóra, mert ez tönkrevágja az egészet.
Azért tölteni elég sűrűn kell, és én rühelleném ilyenkor állandóan óvatosan nyitogatni, meg ott lifegne mellette közben a dugó. Plusz azt mondják elég könnyen kiszakad.
Vagy akkor ne is legyen gumidugó, de az sem az igazi, mert az érintkező közvetlenül érintkezhet a vízzel, még ha akár legyen aranyozott is. :hmm:
1 et értek,dugó,meg ennek is utánna jártam,mint mindennek itt is ott is,samu szervizestöl tudom,ha gond van gari,m.ert egy pár darabnál ez típus hiba. Az újabbakat már más megoldással szerelik.ezzel sincs már gond. ;)
Samsung galaxy s7 edge
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

Lemon írta:S5 vagy Note 3 nagyságú kijelezőnek pont elég a fullHD felbontás. Szerintem műszakilag és olvashatóság szempontjából semmi értelme nagyobbnak. Inkább kára van az akku fogyasztásban, vagy ahogy Limahl írta lagolni fog.

Egy drót nélküli töltő megoldhatja a gondot.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Lemon
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Note 3 [XXUDMJ7]
Has thanked: 1 time
Been thanked: 17 times

Hozzászólás Szerző: Lemon »

Macika írta:Egy drót nélküli töltő megoldhatja a gondot.
Valóban, ezeknél már inkább jobb opció a wireless, bár az meg jobban helyhez kötött, mint egy kábel. Valamelyik ujjunkat harapni kell.
Viszont nem mindig viszi az ember magával mindenhová a vezeték nélküli töltőt.
Ez inkább már szőrszálhasogatás tőlem, valószínűleg a Note 5-ig úgysem lesz ilyen gondom. :hmm2: :lol:
Gandorelli
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N95
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Gandorelli »

Limahl írta:
moco írta:
tnorbi írta:Most látom, nincs S5-öd? :shock:
Nincs és nem is lesz. A párosak jönnek be nekem is.
nekem is,de a magyar,g3 nál jobb sajna,az s5,ez van,pedig,lg mániás lettem,eszméletlen szép,s5 gagyifon kinézet mellete,3gb-os hoz nem volt szerencsém,de 2 gb -os akad xar,s5 minden tuti,ez döntött.
Nem kell megmagyarázni, hogy a döglött ló alszik. Itt fikázod a Samsungot orrba-szájba hónapok óta, teljesen mindegy hogy milyen cikk jelenik meg a neten ha egy kicsit is negatív a Samsungra nézve rögtön linkeled a f@s cinikus hozzá szólásaiddal. Az ember nem tud egy hírt nyugodtan olvasni esetleg megbeszélni mert rögtön jössz te és fikázód a hozzászólásaiddal "csak mert neked most épp nem Samsungod van".Mindig az a telefon a jó ami neked van a többi az sz@r, gagyi, vicc. Hidd el ha valami annyira sz@r akkor azt az emberek nem veszik, ahogyan most te is. Hogyan is írtad: " nem lennél annak a helyébe aki s5 vett mert már itt van a feltúrbozott verzió" erre most hónapok után veszel egyet persze a gyenge, sz@r, gagyi, vicc régebbi modellből, hát ezzel most igazán s@gget csináltál abból ami eddig a szád volt.

Vagy:
Szerző: Limahl » 2014-03-16 vas. 12:39:41
na pont ez a baj most samuval,kiadták gyorsba s5 mindenki elött,mert s név eladja,BIRKÁK meg viszik,(mint iphone)mert s,már csak ez van neki név,sajna,lejárt az idejük,aki látja látja,aki nem veszi.

Hát akkor a te szavaiddal élve, te egy jó nagy birka vagy.

És persze mostantól majd azt fogja mindenki hallgatni, hogy neked van a legszuperebb, leggyorsabb, csamcsungcsimcsungod az egész világon.

Ez már nagyon ki kívánkozott belőlem.
Válasz küldése

Vissza: “Samsung”