OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Kötetlen csevegések témái

Eredményes lesz-e a Nokia a WP8-cal?

Igen, mert pótolják a WP7 hiányosságait és egyébként is minden fronton erősítenek
18
29%
Nem, mert a konkurenciát már nem érik utol bármivel is rukkolnak elő
44
71%
 
Szavazatok száma: 62

Avatar
moco
Fő moderátor
Fő moderátor
Hozzászólások: 12730
Csatlakozott: 2009-01-06 kedd 15:36:40
Készüléktípus: Samsung Note 20
Nem:
Tartózkodási hely: Budapest
Has thanked: 930 times
Been thanked: 1093 times

OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Hozzászólás Szerző: moco »

Ez egy olyan topik, ami semelyikhez nem kapcsolódik. Ilyen általános-vegyes-megbeszélős. :yes: Gondban voltam, mert adódott egy téma, amibe én is belefolytam volna, de mivel nem kapcsolódott közvetlenül a topikhoz, ezért nem folytattam ott.
De itt viszont, már tudom/tudjuk folytatni. :D

Következő volt a téma:
N: "Voltam több boltban telefon mustrán az egyik furi tapasztalat az volt (Aréna EW), hogy a vitrinből kikérte egy srác az N97-et az eladó kérdezi: megveszi? srác: még nem tudom csak megnézném pl milyen a műanyag borítása - gagyi? eladó: igen gagyi sz@r - és meg sem mozdult, támasztotta háját a pultra. A srác annyit mondott: aha legfeljebb máshol veszem meg."
M: "Na végre egy korrekt eladó!!!
Menjen máshová összetapizni!
Ugye, ha a Te pénzed állna benne, és el kellene adnod fullos árban azt a készüléket is, amit összetapiznak, akkor esetleg változna a véleményed?
Egy Saturn/MediaMarkt megengedheti magának, hogy egy közel 200e Ft-os készüléket kitegyen, ezzel gyakorlatilag 1 hónap alatt 0-ra írva a telefon értékét, eladhatatlanná téve.
Egy kisebb cég NEM engedheti ezt meg magának, de mondom tovább, még maga a Nokia is dummy készülékeket ad kézbe!!!!!!
És végül (kérlek ŐSZINTÉN válaszolj!!!):
Te megvennél egy olyan (hasra ütök) 140e Ft-os készüléket, ami már nem bontatlan dobozú, amit már 5 ember összetapizott, zsíros ujjlenyomatok vannak rajta, esetleg fényképek, ráküldött adatok is vannak már benne???
Ugye, hogy nem?"
moco írta:Én ezzel nem értek egyet. De a megvitatása ITT off lenne.
N: "Nem tartom korrektnek az eladót.
Értem amit írsz, de Te a "pult másik feléről" nézed illetve éled meg a napi történéseket konkrétan ebben a témában (ez nem baj!)
Az a gond szerintem, hogy egy (akár milyen boltban dolgozó eladó ÉS) nem a saját boltja, árukészletéről nem mondhatna
ilyet, még akkor sem, ha vannak vele apró problémák, de ebbe nem mennék bele mert nem érint.
Viszont 100-200E forintos telót azért megnéznék és nem fénykép után vásárolom meg mert nem játszok vele a boltban :D
Maga a tény és a szitu amit látnod kellett volna az volt zavaró.
Semmi gond nem történt mert én is kifordultam a boltból és átmentem a Tmob-hoz (20 méterre van onnan :) )
Ott a kezembe vettem és "jól" összetapicskoltam, közben odajött egy eladó és kedvesen megkérdezte, hogy segíthet e és van kérdésem a készülékkel kapcsolatban!
Jó kérdés, hogy megvenném-e az öt ember által összetapizott telót? :hmm2: kb úgy mint a bemutató autót :D Öszintén válaszoltam 'khérlek'!"
M: "Nem válaszoltál, senki nem tudja, hogy most akkor igen/nem.
A példád azért nem jó, mert az autószalonokban a bemutató autót élből érezhetően olcsóbban adják, az új tulaj TUDJA, hogy ennyi a kompromisszum.
A mobiltelefonnál pedig nincs ilyen, tehát TELJES árú készülékről van szó!
A N97 az a tipikus készülék, amelyen az is meglátszik, ha ránézel (főleg a fekete színűn). A hátlap azonnal fényesedik, a kamerafedél elhúzása egyes szériákon azonnal kettős karcot okoz.
Még mindig nem jelentkezett senki, aki megvenné a többek által összetapogatott N97-et teljes áron, azonos áron, mint amennyiért bontatlan dobozt is megkaphatja."
L: "El kell menni egy media marktba ahol tényleg megengedhetik maguknak h egy 2kilós telót kipakoljanak tapicskolni aztán féláron egy alkalmazott megveheti( a médiában ez igy müködik kifutó bemutató daraboknál)- és ha ott végignézted utána 1 Nokia boltban veszel egy zsír uj full dobozos darabot amin 2év gari van és nincs semmi gond h most uj vagy nem.
én is igy csináltam
Hozzááteszem h előttem bontották ki a dobozt de csak itthon vettem észre h nincs benne töltőátalakitó de van helyette 2 adatkábel.
Szvsz ujat kell venni az a tuti bármikor gond van ott a gari ;)
és nekem még a hátlap se recseg pedig már július óta nyúzom a telót :shifty: "
N: "Igen vennék, olcsóbban, mint a kiállítási darabokat szokták adni..."
moco írta:Na jó, legfeljebb törlöm....
Szóval. Kereskedelmi szakmunkásom és kereskedelmi érettségim is van.
Az eladónak az a dolga, hogy a vevőt kiszolgálja. Tehát az eladó van a vevőért és nem fordítva. Honnan tudja, hogy aztán amikor megtapicskolta, nem akarja-e mégis megvenni?
Ha igazából el is akarta volna adni a csaj és egy kicsit is érdekelte volna, hogy eladjon, akkor a kezébe adta volna, felcsigázta volna az érdeklődését és szépen még el is tudja adni.
Ez kifogás, hogy összetapicskolja. Ez nem internetes vásárlás, hogy képen megnézed és megrendeled, hiszen azért van ott, hogy az ember meg tudja fogdosni, kipróbálni.
Szerintem a csaj egyszerűen lusta disznó volt, és leszarta, hogy elad-e valamit, vagy sem, mint általában a mai világban az eladók. Azért kíváncsi lennék, külföldön is ez lenne. Ott azért mélyen kinyalják a sejhajodat, hogy vegyél és tőlük vegyél és meg is legyél elégedve... nekem ez a véleményem.
N: M-nek válaszolva: Értem amit írsz, de mint mondtam én a pult másik oldalán állok és
talán össze is van gyűjtögetve az a sok pénz a zsebemben, akkor potenciális vásárlót
terel a másik boltba az (ilyen) eladó DE ez nem az én problémám, mondom észrevétel volt
az ott történtekről. Hangsúlyozom megértettem és elfogadom amit írtál. :metal:
Moco! Mindjárt itt a karácsonyi őrület, a kereskedők éves forgalmának 3/4-e ekkor bonyolódik.
Szerinted érdekli őket egy-két elégedetlen vevő? Ettől még távol állunk! Nemsokára tódulnak be a
(bocsánat) birkák és lesöprik a polcokat.
Erre szeretnék reagálni:
1. Nokia mintaboltban is összetapicskálják a telókat (most speckó a Mammut Nokia mintaboltra gondolok), halálra nyúzzák, és egy árva szót sem szólnak érte, sőt még készségesen segítenek is. (gondolom ott az egyik eladó-alkalmazott fogja megvenni, baráti áron.)
2. Igenis, az eladónak kutya kötelessége megmutatni a portékát, ami akár az üveg mögött is van, hiszen ebből él, hogy eladja. Akkor minek mutogatják, ha meg sem lehet tapicskolni? Gondolom, ha bele lett volna ő is habarodva a telóba, vagy szereti amit csinál és tényleg eladó, nem csak egy ott ácsingózó lusta valaki, lehet, hogy emberke még meg is vette volna..
3. Ha meg nem akarják, hogy tönkre menjen az áru, tegyenek ki dummy cuccot inkább.
4. Mindentől függetlenül nem általánosítok, mert én is voltam ugyan ilyen helyzetben, üveg mögött a HTC mittomén mi, mondtam, hogy csak meg akarom nézni. Kivette, bekapcsolta, odaadta. Megnyomirgásztam és kész.
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! :deal:
S10+ Dual / SGS4
Avatar
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Hozzászólások: 8779
Csatlakozott: 2010-04-06 kedd 20:58:49
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Re: OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Hozzászólás Szerző: Damir »

Végre, szerintem már régóta érik egy ilyen topic :yes:


"Témához" hozzászólva: Az eladó azért van fizetve, hogy a (leendő) vevőt kiszolgálja. Ha az kibontatja a csomagot, megnézi minden egyes procikáját az árunak, az eladónak ezt mind meg kell mutatni. Nem lehet úgy venni valamit, mindegy milyen árban van, hogy nem nézed meg előtte alaposan. Autót se úgy vesz az ember, hogy nekem az kell, de nem ülhetsz bele, vagy például a lakást se úgy veszel, hogy megmutatják az ajtót, aztán megveszed. Sőt, kellő információval kell(ene), hogy rendelkezzen a termékkel kapcsolatban, hogy bármely kérdésre válaszolni tudjon.

Na ez az, ami nálunk hiányzik. Buta, ostoba és nemtörődöm embereket vesznek fel bolti munkára (tisztelet a kivételnek persze)... Nagyon sokszor jártam úgy, hogy én több infóval rendelkeztem egy termékkel kapcsolatban, mint maga az eladó, aki az adott osztályon dolgozott. Nálunk ez dívik sajnos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Anonymous 2009-11-09 hétf. 18:34:08-kor.
Avatar
MR007
2. szint
2. szint
Hozzászólások: 378
Csatlakozott: 2010-07-19 hétf. 18:57:58
Készüléktípus: Nokia 808 PureView + N8
Tartózkodási hely: Debrecen
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times

Re: Nokia N8-00

Hozzászólás Szerző: MR007 »

zsolt501 írta:Nekem még mindig olyan toldott foldott dolognak tűnik a nokia telefonok szoftvere, ahogy nézem ezt a betegségüket nem nagyon akarják kinőni, pedig illő lenne már mert nem ma kezdték az ipart, de egy rendes szoftver összerakása úgy látszik a cégnek nem az erőssége...
Bocs off-ra off.
Tudod én elég átlag user vagyok és nem látok jelenleg olyan betegséget, amit itt nagyon szajkózni kellene. Az összkép elég jóra sikeredett és szerintem ez a lényeg. Megasztán megközelíthetjük a kérdést úgy is, hogy lehet választani a funkciók terén, hogy ezek nem kellenek esetleg és választhatod a kevesebbet, de jobban működőt. A különböző telefonokra gondoltam a rendszer típusát mellőzve. Az egyik itt a másik ott erősebb a lényeg mire van szükséged és ami van tudod-e használni kielégítően bosszúság nélkül, a többi spekuláció. :yes: Még annyi nem bántásként, de a nem létező dolgokat pl.. tuti nem lehet javítgatni, csiszolgatni, függetlenül mennyibe került. Egy döcögősebb oprendszer is lehet sikeresebb. :D
Avatar
zsolt501
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2009-02-27 pén. 14:27:29
Készüléktípus: Iphone 3GS 16GB Jelenleg
Tartózkodási hely: Szeged
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia N8-00

Hozzászólás Szerző: zsolt501 »

MR007 írta:
zsolt501 írta:Nekem még mindig olyan toldott foldott dolognak tűnik a nokia telefonok szoftvere, ahogy nézem ezt a betegségüket nem nagyon akarják kinőni, pedig illő lenne már mert nem ma kezdték az ipart, de egy rendes szoftver összerakása úgy látszik a cégnek nem az erőssége...
Bocs off-ra off.
Tudod én elég átlag user vagyok és nem látok jelenleg olyan betegséget, amit itt nagyon szajkózni kellene. Az összkép elég jóra sikeredett és szerintem ez a lényeg. Megasztán megközelíthetjük a kérdést úgy is, hogy lehet választani a funkciók terén, hogy ezek nem kellenek esetleg és választhatod a kevesebbet, de jobban működőt. A különböző telefonokra gondoltam a rendszer típusát mellőzve. Az egyik itt a másik ott erősebb a lényeg mire van szükséged és ami van tudod-e használni kielégítően bosszúság nélkül, a többi spekuláció. :yes: Még annyi nem bántásként, de a nem létező dolgokat pl.. tuti nem lehet javítgatni, csiszolgatni, függetlenül mennyibe került. Egy döcögősebb oprendszer is lehet sikeresebb. :D
Mint írtam engem igazán a szoftveres oldali gyerekbetegségek zavarnak igazán, volt már néhány Nokia telefonom és hardverileg sosem voltak gondjaim, a hibák mindig szoftver oldalon mutatkoztak.
A mostani Iphone 3GS-el szoftverileg nincs gondom, viszont ott csak hardver oldali hiányosságokat tapasztalok amik számomra fontosak lennének, viszont ezek a hiányzó dolgok viszont az N8 ban megtalálhatók, csak az a szoftver oldali kiforratlanság ne lenne. Tudom hogy a két telefon között árban is vannak különbségek, de jó lenne már szoftver szinten a Nokiának is odáig eljutni hogy ne keljen hónapokat, vagy akár éveket is (N97 esete) arra várni hogy a telefon ne fagyjon le vagy egyszerűen úgy működjön ahogy kell.
Megjegyzem ennek ellenére tavaszra mégis beruházok egy N8-as telefonba.

Ami viszont érdekelne hogy milyen a WIFI rész minősége mekkora a hatótávolság aminél még nektek működik a routertől, illetve mobil net esetén milyen sebességeket tudtatok elérni és ezt milyen minőségben produkálta.
Illetve ami még érdekelne az hogy USB-n mekkora sebességgel tudtok a saját memóriájára irni és olvasni, ami még érdekel hogy 32GB-os microSD-t kezel e, és ha igen milyen típussal próbáltátok és ezeket milyen sebességgel írja és olvassa.
Válaszokat előre is köszönöm.
Tavaszra ha minden jól megy Samsung Galaxy Note 2
Avatar
MR007
2. szint
2. szint
Hozzászólások: 378
Csatlakozott: 2010-07-19 hétf. 18:57:58
Készüléktípus: Nokia 808 PureView + N8
Tartózkodási hely: Debrecen
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times

Re: Nokia N8-00

Hozzászólás Szerző: MR007 »

zsolt501: Az előzőekre. Elfogadom az érveidet. Vélhetőleg mint az látszik symbian-ra nehezebb programozni sajnos. De remélem csak lesznek ügyes emberkék akik feljavítják hogy ne érje annyi támadás.

Wifiről csak annyit, nincs összehasonlítási alapom, routerről illetve inkább netről lehúzni mondjuk 50-100mb -ot nem nagy dolog ha épp az van. A másik (mobilnet) én a JoikusSpot nevü progival megosztva a netet laptoppal fogva és használva nekem tetszett, mondom úgy hogy itthon Digi netem van. A kettő közel sem ugyanaz de jó volt és elgondolkoztatott a jövővel kapcsolatban. :D
Avatar
kiscukros
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2009-02-22 vas. 13:37:27
Készüléktípus: Nokia N8-00 Nokia N82
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Re: Nokia N8-00

Hozzászólás Szerző: kiscukros »

Kedves n8 fanok

Lenne aki nekem segítene a kamera részleg "tuningolása"(pl30FPS)mert vissza olvasgattam a fórumba és az igazat meg vallva én már bele gabalyodtam az egészbe hogy mi meik a jó, nah szóval annyi lenne a kérésem hogy valaki meg adná a végleges verziót illetve a program nevit azt nagyon meg köszönném előre is!
Siemens A50>Siemens SL65>Nokia N-gage,Nokia 3300>Nokia 7610>Nokia N70>Nokia 3250>Hp Ipaq rx3715>Nokia 6210>Samsung SGH-D900,Nokia 9300i>Nokia 6280>Nokia 6120c>Nokia N95>Lg Ku990>Nokia N82,Nokia 6300>Nokia N8-00
Avatar
zsolt501
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2009-02-27 pén. 14:27:29
Készüléktípus: Iphone 3GS 16GB Jelenleg
Tartózkodási hely: Szeged
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia N8-00

Hozzászólás Szerző: zsolt501 »

kiscukros írta:Kedves n8 fanok

Lenne aki nekem segítene a kamera részleg "tuningolása"(pl30FPS)mert vissza olvasgattam a fórumba és az igazat meg vallva én már bele gabalyodtam az egészbe hogy mi meik a jó, nah szóval annyi lenne a kérésem hogy valaki meg adná a végleges verziót illetve a program nevit azt nagyon meg köszönném előre is!
Nem tudom minek erőltetitek ezt a 30fps-es dolgot, mert eleve a tv-k és a lejátszók sem szeretik ezt az fps értéket mivel nem elfogadott szabvány és lejátszáskor nem fog jobb lenni a kép ettől, arról nem is beszélve hogy 25fps től már az emberi szem sem lát különbséget.
Amit elérsz ezzel hogy saját magatokat csapjátok be plusz nagyobb méretű fájlokat fog készíteni ezáltal kevesebb anyagot tudsz majd rögzíteni, arról nem is beszélve hogy feleslegesen terhelitek ez által a telefon processzorát és ramját meg mert egy nagyobb fps sebességű rögzítés biza lényegesen több processzor teljesítményt vesz igénybe meg ramot is jobban kajálja, ebből következik az is hogy mivel jobban terheled a processzort a telefonban ezáltal az akkumulátor is jobban fog merülni.
Szóval én semmi értelmét nem látom annak hogy nagyobb fps értékkel rögzítsen a telefon, max annak lenne értelme ha nem 25 fpssel rögzítene hanem kevesebbel és akkor erre az értékre szeretnétek feltornázni.
Megjegyzem még azt is hogy a blue ray anyagok sem 30 fps értékkel vannak rögzítve mégis folyamatosnak látjuk, pedig ott az érték csak 23.976 vagyis kerekítve 24 fps vagyis még a 25fps-t sem éri el és még is folyamatosnak látjuk a képet, és ez igaz a mozikra is ott sem 30fps értékkel vetítenek. megjegyzem még hogy a PAL 25 fps az NTSC szabvány is csak 29,97 fps a sebessége vagyis ez van legközelebb a 30 fps-hez de ez sem 30 fps mivel ha 30 fps ben rögzítesz akkor az már megint nem szabvány érték.
Szóval érdemes gondolkodni...

Szóval szerintem semmi értelme nincs ennek a 30fps-es dolognak csak egy sima hülyítés az egész.
Tavaszra ha minden jól megy Samsung Galaxy Note 2
Avatar
MR007
2. szint
2. szint
Hozzászólások: 378
Csatlakozott: 2010-07-19 hétf. 18:57:58
Készüléktípus: Nokia 808 PureView + N8
Tartózkodási hely: Debrecen
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times

Re: Nokia N8-00

Hozzászólás Szerző: MR007 »

zsolt501 írta:
kiscukros írta:Kedves n8 fanok

Lenne aki nekem segítene a kamera részleg "tuningolása"(pl30FPS)mert vissza olvasgattam a fórumba és az igazat meg vallva én már bele gabalyodtam az egészbe hogy mi meik a jó, nah szóval annyi lenne a kérésem hogy valaki meg adná a végleges verziót illetve a program nevit azt nagyon meg köszönném előre is!
Nem tudom minek erőltetitek ezt a 30fps-es dolgot, mert eleve a tv-k és a lejátszók sem szeretik ezt az fps értéket mivel nem elfogadott szabvány és lejátszáskor nem fog jobb lenni a kép ettől, arról nem is beszélve hogy 25fps től már az emberi szem sem lát különbséget.
Amit elérsz ezzel hogy saját magatokat csapjátok be plusz nagyobb méretű fájlokat fog készíteni ezáltal kevesebb anyagot tudsz majd rögzíteni, arról nem is beszélve hogy feleslegesen terhelitek ez által a telefon processzorát és ramját meg mert egy nagyobb fps sebességű rögzítés biza lényegesen több processzor teljesítményt vesz igénybe meg ramot is jobban kajálja, ebből következik az is hogy mivel jobban terheled a processzort a telefonban ezáltal az akkumulátor is jobban fog merülni.
Szóval én semmi értelmét nem látom annak hogy nagyobb fps értékkel rögzítsen a telefon, max annak lenne értelme ha nem 25 fpssel rögzítene hanem kevesebbel és akkor erre az értékre szeretnétek feltornázni.
Megjegyzem még azt is hogy a blue ray anyagok sem 30 fps értékkel vannak rögzítve mégis folyamatosnak látjuk, pedig ott az érték csak 23.976 vagyis kerekítve 24 fps vagyis még a 25fps-t sem éri el és még is folyamatosnak látjuk a képet, és ez igaz a mozikra is ott sem 30fps értékkel vetítenek. megjegyzem még hogy a PAL 25 fps az NTSC szabvány is csak 29,97 fps a sebessége vagyis ez van legközelebb a 30 fps-hez de ez sem 30 fps mivel ha 30 fps ben rögzítesz akkor az már megint nem szabvány érték.
Szóval érdemes gondolkodni...

Szóval szerintem semmi értelme nincs ennek a 30fps-es dolognak csak egy sima hülyítés az egész.
Látom nem N8 tulaj vagy, ezért értem hogy a legfontosabbat miért hagytad ki a többi mellett érvként. A kérdezőnek egy kicsit vissza kellett volna olvasnia. :yes:
Avatar
zsolt501
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2009-02-27 pén. 14:27:29
Készüléktípus: Iphone 3GS 16GB Jelenleg
Tartózkodási hely: Szeged
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia N8-00

Hozzászólás Szerző: zsolt501 »

MR007 írta:
Látom nem N8 tulaj vagy, ezért értem hogy a legfontosabbat miért hagytad ki a többi mellett érvként. A kérdezőnek egy kicsit vissza kellett volna olvasnia. :yes:
Az tény hogy most még nincs N8-am, de mit is hagytam ki mert jó lenne tudni, mert ennek a 30fps-nek tényleg nem látom semmi értelmét 1 telefonban sem.
Tavaszra ha minden jól megy Samsung Galaxy Note 2
Avatar
MR007
2. szint
2. szint
Hozzászólások: 378
Csatlakozott: 2010-07-19 hétf. 18:57:58
Készüléktípus: Nokia 808 PureView + N8
Tartózkodási hely: Debrecen
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times

Re: Nokia N8-00

Hozzászólás Szerző: MR007 »

zsolt501 írta:
MR007 írta:
Látom nem N8 tulaj vagy, ezért értem hogy a legfontosabbat miért hagytad ki a többi mellett érvként. A kérdezőnek egy kicsit vissza kellett volna olvasnia. :yes:
Az tény hogy most még nincs N8-am, de mit is hagytam ki mert jó lenne tudni, mert ennek a 30fps-nek tényleg nem látom semmi értelmét 1 telefonban sem.
Azt hogy ha elsőre nem is tünik fel, de jól megnézve összehasonlítva így ez a 30fps egy kicsit mindig beakad. Akkor is ha a belsőre memóra veszel, illetve ha a microSD-re /C4/ nálam. A gyári 25fps az adott tömörítés mellett tökéletesnek, folyamatosnak hat, míg a HX-es nem. :yes:
Válasz küldése

Vissza: “Kötetlen”