Samsung N7100 Galaxy Note II

Samsung márkájú készülékek témái
Limahl
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Samsung galaxy s7 edge
Has thanked: 264 times
Been thanked: 1859 times

Re: Samsung N7100 Galaxy Note II

Hozzászólás Szerző: Limahl »

Licht3n írta:Üdv.

Lenne pár kérdésem...
Átlag felhasználó vagyok. Nem szeretnék sem rootolni sem más egyebet. Tavaly december óta megvan a teló meg vagyok vele elégedve... Párszor kértem már segítséget a fórumon vagy kérés nélkül megtaláltam, ritkán járok csak fel.. Visszaolvastam de nem találtam.
Kérdés hogy a telefonmemória és az sd csere csak roottal működik vagy van megoldás? A 10 giga kevés :p ha lehet mindent átpakolnék az sd-re...
http://www.youtube.com/watch?v=QUF7R0mmk00 ez csak rootal működik.. root nélküli megoldást szeretnék..

A másik... a telefon bekapcsolja magától a kijelzőt (záróképernyőt) este, reggel, bármikor az asztalon vagy akárhol.. Zavar! Tudtok rá valami megoldást? (intelligens képzár nincs bekapcsolva...)
Csak a gyári frissítések vannak.

Előre is köszönöm.
(Bocsi a hozzá nem értésért.)
2 .kérdésedre,ezt futtasd le,amit kiir töröld,valószinű valami ingyenes vacak kavar be,azért villog a képernyöd.

https://play.google.com/store/apps/deta ... ZWN0b3IiXQ..
These users thanked the author Limahl for the post:
Licht3n (2013-05-20 hétf. 10:59:36)
Rating: 2.63%
Samsung galaxy s7 edge
reddoors
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: Huawei MATE 9
Nem: Férfi
Has thanked: 16 times
Been thanked: 550 times

Hozzászólás Szerző: reddoors »

Licht3n írta:Üdv.

Lenne pár kérdésem...
Átlag felhasználó vagyok. Nem szeretnék sem rootolni sem más egyebet. Tavaly december óta megvan a teló meg vagyok vele elégedve... Párszor kértem már segítséget a fórumon vagy kérés nélkül megtaláltam, ritkán járok csak fel.. Visszaolvastam de nem találtam.
Kérdés hogy a telefonmemória és az sd csere csak roottal működik vagy van megoldás? A 10 giga kevés :shifty: ha lehet mindent átpakolnék az sd-re...
http://www.youtube.com/watch?v=QUF7R0mmk00 ez csak rootal működik.. root nélküli megoldást szeretnék..

A másik... a telefon bekapcsolja magától a kijelzőt (záróképernyőt) este, reggel, bármikor az asztalon vagy akárhol.. Zavar! Tudtok rá valami megoldást? (intelligens képzár nincs bekapcsolva...)
Csak a gyári frissítések vannak.

(Arra nincs valami ötlet,hogy lehet bedobni mozgó gif képet háttérnek, hogy az működjön is?)Csak eszembe jutott. :D

Előre is köszönöm.
(Bocsi a hozzá nem értésért.)

Még annyit szeretnék kérdezni.... Miért jó az hogy sokan agyon főzik a telefont... Mi változik?
Mozgó gif hátterekre van program , élő háttérképként rakhatóak be. Van egy keretprogram ami kezeli és természetesen megjeleníti. Régebben használtam de ha igazán jó minőséget akarsz ,akkor magad csinálsz 1280x720-as gif animációt. Ha normálisan animálod elég brutális mérete lesz...

Nem igazán értem miért kevés a 10 gb hely alkalmazásoknak. Egy átlagos alkalmazás ami támogatja az áthelyezést kb. 2-3 Mb. Gondolom nem használsz 3000-5000 alkalmazást. Ha meg nagy kolbász játékokról van szó akkor a root megoldás van csak. Semmi ideig nem tart olyan romot felrakni ami eleve tartalmazza a root-ot.

Az ébredést valamilyen alkalmazás okozhatja , általában olyan ami nem mentes a reklámoktól. :)
Ajánlatos a legújabb ROM használata (E1) , talán ez az első olyan 4.1.2-es rom , mikor offline módban nem merül a telefon csak 1-2 %-ot egy éjszaka alatt. A többi előző romok esetében ez 12-16% volt.
These users thanked the author reddoors for the post:
Licht3n (2013-05-20 hétf. 11:24:40)
Huawei MATE 9 Android 7
Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Hozzászólás Szerző: Segal »

reddoors írta:Ha meg nagy kolbász játékokról van szó akkor a root megoldás van csak. Semmi ideig nem tart olyan romot felrakni ami eleve tartalmazza a root-ot.

talán ez az első olyan 4.1.2-es rom , mikor offline módban nem merül a telefon csak 1-2 %-ot egy éjszaka alatt. A többi előző romok esetében ez 12-16% volt.
Níilván az akár 3-4 gigás játékokra gondol nekem is ez a fő problémám az újabb telefonoknál hogy leragadtunk 16 gigánál és ez GS4 esetében már csak 9 gigga szabadon felhasználhatót jelent amit már most meg lehet tőlteni 3 játékkal és ha idén elkezdenek jönni az eleve FullHD-ra tervezett játékok akkor lehet hogy még 2 is neccesen fog elférni.... (még reménykedem benne hogy a NOTE 3-nál 32 giga lesz a legkisebb mert 16 gigás esetén annál már csak olyan 8-8,5 giga lehetne a szabadon felhasználható ami vicc kategória
A második felére reagálva meg az ilyen felhasználók úgy idegenkednek a rootolástól meg az odintól mint a tűztől mégha fel is ajánlod nekik hogy megcsinálod és ha baj van segítesz akkor is szóval számukra ez nem megoldás.
These users thanked the author Segal for the post:
Licht3n (2013-05-20 hétf. 11:25:41)
reddoors
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint

Segal írta:
reddoors írta:Ha meg nagy kolbász játékokról van szó akkor a root megoldás van csak. Semmi ideig nem tart olyan romot felrakni ami eleve tartalmazza a root-ot.

talán ez az első olyan 4.1.2-es rom , mikor offline módban nem merül a telefon csak 1-2 %-ot egy éjszaka alatt. A többi előző romok esetében ez 12-16% volt.
Níilván az akár 3-4 gigás játékokra gondol nekem is ez a fő problémám az újabb telefonoknál hogy leragadtunk 16 gigánál és ez GS4 esetében már csak 9 gigga szabadon felhasználhatót jelent amit már most meg lehet tőlteni 3 játékkal és ha idén elkezdenek jönni az eleve FullHD-ra tervezett játékok akkor lehet hogy még 2 is neccesen fog elférni.... (még reménykedem benne hogy a NOTE 3-nál 32 giga lesz a legkisebb mert 16 gigás esetén annál már csak olyan 8-8,5 giga lehetne a szabadon felhasználható ami vicc kategória
A második felére reagálva meg az ilyen felhasználók úgy idegenkednek a rootolástól meg az odintól mint a tűztől mégha fel is ajánlod nekik hogy megcsinálod és ha baj van segítesz akkor is szóval számukra ez nem megoldás.
Pedig valami megoldást kell találni :) , visszalapozva a fórumban az összes hivatalos ROM szerepel , rootolt és ROOT nélküli formában. A hivatalos immár magyar hálózatfüggetlen is (N7100XXDMC3). Ha gond van vissza lehet rakni a root nélkülit . :)

Az egész művelet 10 perc ameddig a flash tart . Más tennivaló nincs , minden hivatalosnak fog látszani. Kompromisszum... ;)
Huawei MATE 9 Android 7
Licht3n
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Note2 G3 S7 Edge
Has thanked: 17 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: Licht3n »

Köszönöm a gyors válaszokat..
Igen a "kolbászokra" gondoltam.. :D
Szeretnék átlag felhasználó maradni a notnál.. Anno a c7 esemet azt én is agyba főbe főzőcskéztem.. De jöttek elő kisebb hibák itt ott, pedig "jól" csináltam jó progikkal.. Én németbe élek, másabb a világ mint otthon de attól még sajnálnám kinyírni az 500 eurós mobilt... (és bizony hónapokba telne mire vehetnék egy másik N2-t vagy SG 4-et.)
De! Ha van olyan root ami nem nyírja ki a telót (nem lesz hiba a kamerába, vagy egyéb dolgokba) és a legfrissebb szoft van benne és ha megjelenik a 4.2.2 és tudom frissíteni a telefonon a frissítővel akkor elgondolkodom rajta. De akkor segítséget kell kérjek (lépésről lépésre) hogyan csináljam... Androiddal még nem foglalkoztam, csak használom.
De az Sg4 kamera szoftját szívesen belevarázsolnám a Notba.. szebb a képe stb.. bár biztos az is segít hogy 5 Mp-lel nagyobb a kamera...

Amúgy kb 400 alkalmazás volt a telefonon. Az airpush-sal ledurrantottam kb 30 at. Azóta itt fekszik a telefon az asztalon még nem villant fel.. de ez csak az este fog kiderülni hogy valóban működött e.. De köszönöm..
Ismertek még hasznos progikat.. és tudtok egy listát valahol magyarul ami leírja mi célt szolgál azt is megköszönöm... Az angol sajna nem megy...

Egyébként kellene valami megoldásnak lennie (szerintem) mert a kamera is képes a memóriakártyára menteni a képet. Akkor miért ne lehetne a játékok vagy egyéb alkalmazásokat a memóriakártyára telepíteni... Csak az útvonal változik.
reddoors
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint

Licht3n írta:Köszönöm a gyors válaszokat..
Igen a "kolbászokra" gondoltam.. :D
Szeretnék átlag felhasználó maradni a notnál.. Anno a c7 esemet azt én is agyba főbe főzőcskéztem.. De jöttek elő kisebb hibák itt ott, pedig "jól" csináltam jó progikkal.. Én németbe élek, másabb a világ mint otthon de attól még sajnálnám kinyírni az 500 eurós mobilt... (és bizony hónapokba telne mire vehetnék egy másik N2-t vagy SG 4-et.)
De! Ha van olyan root ami nem nyírja ki a telót (nem lesz hiba a kamerába, vagy egyéb dolgokba) és a legfrissebb szoft van benne és ha megjelenik a 4.2.2 és tudom frissíteni a telefonon a frissítővel akkor elgondolkodom rajta. De akkor segítséget kell kérjek (lépésről lépésre) hogyan csináljam... Androiddal még nem foglalkoztam, csak használom.
De az Sg4 kamera szoftját szívesen belevarázsolnám a Notba.. szebb a képe stb.. bár biztos az is segít hogy 5 Mp-lel nagyobb a kamera...

Amúgy kb 400 alkalmazás volt a telefonon. Az airpush-sal ledurrantottam kb 30 at. Azóta itt fekszik a telefon az asztalon még nem villant fel.. de ez csak az este fog kiderülni hogy valóban működött e.. De köszönöm..
Ismertek még hasznos progikat.. és tudtok egy listát valahol magyarul ami leírja mi célt szolgál azt is megköszönöm... Az angol sajna nem megy...

Egyébként kellene valami megoldásnak lennie (szerintem) mert a kamera is képes a memóriakártyára menteni a képet. Akkor miért ne lehetne a játékok vagy egyéb alkalmazásokat a memóriakártyára telepíteni... Csak az útvonal változik.
Ha Németországban élsz gondolom valahol abban a régióban vetted a telefonodat is , meg kellene nézni milyen rom van rajta milyen régiós támogatással és annak függvényében felrakni egy rootolt romot. Azzal . hogy rootolt hivatalos rom lesz a telefonodon továbbra is frissíthető lesz KIES-*en keresztül De ezek is le vannak írva itt a fórumon. A pontos romverziót *#1234# beírásával tudod megnézni. A szájbarágós leírás nem hiszem hogy elvárható bárkitől is . Az idő pénz , és ha frissítés pofon egyszerű.
These users thanked the author reddoors for the post:
Licht3n (2013-05-20 hétf. 12:23:23)
Huawei MATE 9 Android 7
Licht3n
Újonc
Újonc

ha nem is szájbarágos... de egy magyar nyelvű leírás kell... magamtól sajna nem megy... ha tudom a verziót honnan tudom tölteni vagy honnan tudom hogy melyiket... stb.. Sok a kérdésem... De majd kitalálok valamit...
Köszi..
reddoors
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint

Licht3n írta:ha nem is szájbarágos... de egy magyar nyelvű leírás kell... magamtól sajna nem megy... ha tudom a verziót honnan tudom tölteni vagy honnan tudom hogy melyiket... stb.. Sok a kérdésem... De majd kitalálok valamit...
Köszi..
Mi a szoftververzió?
Huawei MATE 9 Android 7
Licht3n
Újonc
Újonc

reddoors írta:
Licht3n írta:ha nem is szájbarágos... de egy magyar nyelvű leírás kell... magamtól sajna nem megy... ha tudom a verziót honnan tudom tölteni vagy honnan tudom hogy melyiket... stb.. Sok a kérdésem... De majd kitalálok valamit...
Köszi..
Mi a szoftververzió?
AP: N7100XXDMB2
CP: N7100XXDLK7
CSC: N7100VIADMA1
reddoors
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint

Licht3n írta:
reddoors írta:
Köszi..
Mi a szoftververzió?
AP: N7100XXDMB2
CP: N7100XXDLK7
CSC: N7100VIADMA1
A telefonod Németország O2 szolgáltatós , minden bizonnyal hálózatfüggő (de az is előfordulhat , hogy független) . Nem sűrűn jött frissítés a telefonodra , ami rajta van meglehetősen régi és egyben neked a legfrissebb az O2 háza táján. Innen töltheted le : https://hotfile.com/dl/195392237/6bcfc1 ... 7.zip.html
Megoldható , hogy a jelenlegi rom legyen a szolgáltatós CSC-vel ( N7100VIADMA1) rootolva de elég sok macera munka, vagy felraksz egy jelenleg legfrissebbet , letöltöd azt a romot amit linkeltem , és szükség esetén visszarakod az eredeti szolgáltatós romot ( garanciális probléma miatt).

A flash semmi nagyobb tudást nem igényel. A készüléked download módba teszed , csatlakoztatod a PC -hez , betallózod a ROM-ot és elindítod a frissítést. Ennyi az egész.
Pontosan ugyanúgy mint itt GS III-nál le van írva : viewtopic.php?f=55&t=3453

A flash után neked más tennivalód nincs , hiszen a rootolt rom nem pörgeti a számlálót, és teljesen hivatalosnak fogja látni a készülék.
Az eredeti rom visszarakása ugyanígy történik.
A romokat megtalálod itt a topikban. Célszerű frissítést követően factory resetet végezni a telefonon.
Huawei MATE 9 Android 7
Válasz küldése

Vissza: “Samsung”