Samsung Galaxy S4 - trükkök, modding, romolás

Samsung márkájú készülékek témái
Limahl
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Samsung galaxy s7 edge
Has thanked: 264 times
Been thanked: 1859 times

Re: Samsung Galaxy S4 - trükkök, modding, romolás

Hozzászólás Szerző: Limahl »

Lewis0214 írta:Ja meg még annyit, hogyha rootolt a telefonom, és én egy olyan romot akarok rátenni odinnal (az új 4.2.2-es verziót) ami már ki van rootlva és meg van úgy csinálva, hogy ne jelezze rootoltnak akkor azzal semmi baja nem lehet a telefonnak, ugye?
Továbbá CWM vagy TWRP nélkül, hogy lehet full wipe-ot csinálni? Gondoltam az új rendszer előtt kitörölnék minden felhasználói adatot (TitaniumBackup fent van és minden mentve is van)
nem hiszem ,hogy gond lenne,ugyan úgy recovery,datafactoryreset.
Samsung galaxy s7 edge
ivi10
1. szint
1. szint
Készüléktípus: LG G3 32GB
Nem: Férfi
Has thanked: 48 times
Been thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: ivi10 »

Limahl írta:
Lewis0214 írta:Ja meg még annyit, hogyha rootolt a telefonom, és én egy olyan romot akarok rátenni odinnal (az új 4.2.2-es verziót) ami már ki van rootlva és meg van úgy csinálva, hogy ne jelezze rootoltnak akkor azzal semmi baja nem lehet a telefonnak, ugye?
Továbbá CWM vagy TWRP nélkül, hogy lehet full wipe-ot csinálni? Gondoltam az új rendszer előtt kitörölnék minden felhasználói adatot (TitaniumBackup fent van és minden mentve is van)
nem hiszem ,hogy gond lenne,ugyan úgy recovery,datafactoryreset.
A felhasználói adataidat tudod törölni anélkül, hogy a recoverybe belépnél: ha a fennlévő romot akarod teljesen visszaállítani "gyárira", válaszd a beállításokban a Fiókok/Mentés és visszaállítás/Gyári adatok viszaállítása menüpontot. Ez teljesen ledarálja a belső tárhelyedet.
Lewis0214
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S4 [GT-I9505]
Has thanked: 3 times

Hozzászólás Szerző: Lewis0214 »

És melyik recovery-t ajánljátok? CWM vagy TWRP? A CWM-et régebben használtam Ace-n, de láttam van ez a TWRP is. Melyik a jobb?

UDAPTE: Úgy néztem a TWRP jobb. Jobban össze van szedve mint a CWM. Szóval elkezdtem azt felrakni.
Ha pedig belemegyek a Wipe menübe és kijelölöm az ÖSSZESET (system, data, és minden ami csak van) azzal akkor teljesen leformázom a telót, ugye? És ezek után mehet rá a teljesen új ROM?
Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Hozzászólás Szerző: Segal »

Lewis0214 írta:És melyik recovery-t ajánljátok? CWM vagy TWRP? A CWM-et régebben használtam Ace-n, de láttam van ez a TWRP is. Melyik a jobb?

UDAPTE: Úgy néztem a TWRP jobb. Jobban össze van szedve mint a CWM. Szóval elkezdtem azt felrakni.
Ha pedig belemegyek a Wipe menübe és kijelölöm az ÖSSZESET (system, data, és minden ami csak van) azzal akkor teljesen leformázom a telót, ugye? És ezek után mehet rá a teljesen új ROM?
sokkal egyszerübb recovery-ből wipe-olni hisz ugyis onnan fogod telepíteni az új romot. Ettől függetlenül nem kell minden egyes romcserénél wipe-olni.
A formázás meg azért rossz kifejezés mert nem törli az androidot a hard reset hanem gyári állapotra állítja vissza tehát olyan lesz mintha akkor kapcsolnád be elősször.
Lewis0214
1. szint
1. szint

Segal írta:
Lewis0214 írta:És melyik recovery-t ajánljátok? CWM vagy TWRP? A CWM-et régebben használtam Ace-n, de láttam van ez a TWRP is. Melyik a jobb?

sokkal egyszerübb recovery-ből wipe-olni hisz ugyis onnan fogod telepíteni az új romot. Ettől függetlenül nem kell minden egyes romcserénél wipe-olni.
A formázás meg azért rossz kifejezés mert nem törli az androidot a hard reset hanem gyári állapotra állítja vissza tehát olyan lesz mintha akkor kapcsolnád be elősször.
Igazából odinból fogom telepíteni az új romot. Az új 4.2.2-es verziót. (Egyelőre) nincs szükségem a turbózott romokra. Szóval maradnak az eredetiek.
Viszont ha a recovery-ben mindent kijelölök (system, data, cache...stb.) akkor a wipe után minden olyan lesz, mintha először kapcsoltam volna be a telefont? Tehát se root, se felhasználó által telepített program, semmi? Csak a teljesen szűz android rendszer?
Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Hozzászólás Szerző: Segal »

Lewis0214 írta: Igazából odinból fogom telepíteni az új romot. Az új 4.2.2-es verziót. (Egyelőre) nincs szükségem a turbózott romokra. Szóval maradnak az eredetiek.
Viszont ha a recovery-ben mindent kijelölök (system, data, cache...stb.) akkor a wipe után minden olyan lesz, mintha először kapcsoltam volna be a telefont? Tehát se root, se felhasználó által telepített program, semmi? Csak a teljesen szűz android rendszer?
igen minden olyan lesz de ha odinba 3 fájlos romot telepítesz akkor az automatikusan megcsinálja ugyanezt magyarul hogy kérni fog tőled mindent újra a telefon. Ergó tökfölösleges neked előtte megcsinálni.
Ha 1 fájlos a rom akkor alapesetbe nem csinálja de egy bepipálás és már állít vissza mindent az is. Ettől függetlenül 1 fájlos verziónál nem is kötelező a hard resetelés te döntheted el hogy épp szeretnéd e vagy sem a telefon tökéletesen fog működni akkor is ha nem csinálod meg.
Lewis0214
1. szint
1. szint

Újabb ROM jelent meg:
XXUBMF2
mys84
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung Note 2
Has thanked: 44 times
Been thanked: 3 times

Hozzászólás Szerző: mys84 »

hy
én most ezt töltöm innen szedtem http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2250824
I9505XXUBMF2-PRE-ROOTED-DEODEXED-SuperSlim.rar
ha jól értelmezem ez rootolt rom és kivannak szedve belőle egy pár felesleges apps!odinba betallózom a Pda ba és kész!
samsung galaxy note 2 XXDME6
Limahl
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Samsung galaxy s7 edge
Has thanked: 264 times
Been thanked: 1859 times

Hozzászólás Szerző: Limahl »

mys84 írta:hy
én most ezt töltöm innen szedtem http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2250824
I9505XXUBMF2-PRE-ROOTED-DEODEXED-SuperSlim.rar
ha jól értelmezem ez rootolt rom és kivannak szedve belőle egy pár felesleges apps!odinba betallózom a Pda ba és kész!
igen ,odin pda ,de irva van.
These users thanked the author Limahl for the post:
mys84 (2013-06-15 szomb. 18:04:59)
Rating: 2.63%
Samsung galaxy s7 edge
Lewis0214
1. szint
1. szint

Ahogy utána olvastam ez a XXUBMF2 verzió nem új. Csak ki van szedve belőle a felesleges cucc.

UPDATE:
Az a Deodexed verzió amiről én beszéltem :) Nem a sima Odex. Bocsánat.
Ellenben van benne magyar nyelv? Pontosan nem tudom hol adták ki, de azt hiszem Romániában.
Válasz küldése

Vissza: “Samsung”